O projektu

Časi se spreminjajo, pravljice pa ostajajo zvest spremljevalec otroškega odraščanja. Ker dandanes staršem velikokrat primanjkuje časa za njihovo branje, babice in dedki pa živijo daleč, so v sodelovanju med podjetjem A1, Domom starejših občanov Fužine in sodobnimi slovenskimi pravljičarji nastale Lahkonočnice, edinstven projekt, ki skozi pravljice povezuje vse generacije.

Lahkonočnice so zakladnica zvočnih pravljic, v katerih so čarobni svet domišljije v črke ujeli sodobni slovenski pravljičarji. Pravljično podobo pravljicam so nadeli mladi slovenski ilustratorji: Anja Držanič, Maja Kastelic, Marko Rop, Milanka Fabjančič in Miha Hančič. Ker nič ne zaziba v spanec kot pomirjujoč glas dedkov in babic, pa pravljice prebirajo stanovalci doma starejših občanov.

Lahkonočnice, zvočne pravljice, starostnikom olajšujejo ponoven stik z zunanjim svetom ter skozi branje in spoznavanje novih tehnologij krepijo njihove kognitivne sposobnosti. Staršem predstavljajo vir idej, kaj malčkom predvajati pred spanjem, najmlajšim pa kakovostne sodobne slovenske pravljice, ki jih vsak večer pospremijo v svet sanj.